Luonnossa tavataan

Karhusafarit

"Karhuperhe esittäytyi

Opastetut Elämys -karhusafarit Touko-elokuussa.
Voit seurata ja kuvata karhujen ja muiden villieläinten elämää hirsisestä kuvausmajasta.
Ryhmäkoko 1-22 henkilöä.
Osallistuminen mahdollista myös liikuntarajoitteisilla, kopille viedään autolla perille ja rulla-tuolilla mahdollista siirtyä koppiin, jossa on myös tarvittava WC
karhusafareja on järjestetty jo vuodesta 1999. Noin 3 km päähän tilalta olemme rakentaneet kuvaus ja bongauskojuja 7 kpl, Kojut on rakennettu pyöröhirsistä ja siellä voit turvallisesti odotella kontioiden ilmestymistä.
Tilaa kojuissa on yhteensä 30 henkilölle. Karhuja on helppo kuvata omalla kamerallasi.
Karhujen elämässä on kesän aikana erinäisiä tapahtumia, jotka antavat uusia elämyksiä seuraajilleen pitkin kesää. Keväällä huhti-toukokuun vaihteessa talviunestaan heräävien karhujen ravinnonhaku, vahvistuminen ja parin katselu. Kesäkuun alun paritteluaika ja loppukesän tankkaus talvea kohti. Unohtamatta edelliskesän karhunpentujen iloisten leikkien seurantaa. Parhaimmillaan paikalla on nähty jopa 13 eri karhua, sekä kotkia, jotka ovat asettuneet pesimään alueelle.
Karhujen kuvaus ja katselu aloitetaan huhtikuun lopulla ja jatkuu 17.8 asti. Kojuille mennään alkukesällä noin klo 16.00 ja kesäkuusta alkaen jo klo 15.00 alkaen.

Karhusafari Hinnat: 2022 €/hlö

  • 80 Eur/ 6h retki sis. eväät
  • 132 Eur/hlö karhuretki yön yli kopissa ja aamupala
  • 132 Eur/hlö 6 tunnin retki,majoitus ja aamupala
  • 150 Eur/ karhuretki + maj.puolihoidolla

¨ Turvallisia bongauskojuja 7 kpl, joissa tilaa 25-30 henkilölle, Runsaasti karhuja

¨ Muita mahdollisia eläimiä kotka, ahma, hirvi..

¨ Kuvausmahdollisuus

¨ Ajankohtaista: karhut ja kotkat tuli huhtikuun 20 päivä 2018, ensimmäiset kuva otettu 23.4.16. erikoisuutena ahmat,jotka olivat useana viikkoina maaliskuussa ja huhtikuun alussa,2018 kesäkuun alussa vieraili 1,5 viikkoa karhuperhe. 2019 Ensimmäinen karhu tuli 4.4 ja kesä aikana niitä oli noin 30 eri karhua. Kotkat olivat aktiivisia koko kesänKARHUSAFARIOHJE >>>

Varaathan mukaan maasto- tai kumikengät, jää vähemmän hajuja maastoon ja samasta syystä, ei mitään parfuumia,sääskivoiteita saa käyttää. Opas on mukana. 
Kopille lähtijöiden pitää olla klo 15.00 mennessä, jolloin valmistaudutaan retkeen
6 tunnin  katsojat tuodaan pois illalla ja yön yli kopissa viettävät haetaan aamulla sopimuksen mukaan. Koppiin varataan mukaan voileipää ja juomista ja siellä on sisällä eko vessat. Tarinoita karhusafarilta" METSÄ DIPLOMATIAA...


Onnistuneen karhusafari-illan jälkeen poistuimme katselukopista ja otin mukaan naapurikopin vieraamme.

Käveltyämme noin 20 metriä, kysyi toisesta kojusta mukaan tullut Ruotsissa asuva Pasi "Joko saa panna tupakiksi?"
Vastasin, että ootahan vähän aikaa, että pääsemme vähän kauemmaksi, etteivät karhut tottuisi ihmisten hajuihin. Tämän sanoin hiljaisella äänellä.

Tähän vastasi Pasi, että "Tuolla selkäsi takanapa poltetaan"
Vilkaisin olan yli ja siellähän tosiaan herrasmies veteli savuja pitkästä piipustaan.

Minun ei auttanut muu kuin todeta että "Annetaan hänen sauhutella, hän on Itävallan Suomen suurlähettiläs ja voisi tulla diplomaattinen selkkaus jos menen ottamaan piipun pois suusta"

Tällä kertaa asia tuli ymmärretyksi ja matka autolle sujui leppoisasti